Boiler sediment verwijderen


Boiler reinigen / schoonmaken

Boilerreiniging – een jaarlijks terugkerende verplichting

De overheid verplicht u om uw boiler jaarlijks te laten reinigen. Dit staat zwart-op-wit in de NEN1006 en Waterwerkblad 1.4G. Dat heeft een reden.

Boiler sediment – kweekvijver voor Legionella!

In uw boiler is altijd water aanwezig en water bevat altijd in meer of mindere mate kalk. Deze kalkdeeltjes verzamelen zich langzaam maar zeker als bezinksel op de bodem van uw boiler en zo ontstaat boiler sediment. Daar hecht zich vervolgens een dun slijmlaagje aan vast (biofilm). Deze combinatie is niet alleen de perfecte ‘kweekvijver’ voor Legionella. Het ongelijkmatige oppervlak beschermt de Legionellabacteriën ook nog eens tegen wegspoelen en desinfecterende maatregelen en de perfecte voedingsbodem is een feit. Het jaarlijks verwijderen van boiler sediment is dus echt geen overbodige luxe.

Boiler sediment verwijderen – hoe gaat dat?

Sommers Installatietechniek reinigt uw boiler op een professionele wijze. Vanzelfsprekend ontvangt u een bewijs van de verrichte werkzaamheden aan uw boiler. Zo kunt u aantonen dat u aan uw verplichtingen heeft voldaan.

Kort samengevat houdt het verwijderen van boiler sediment het volgende in: nadat uw boiler is afgekoppeld van de waterinstallatie, wordt deze gevuld met een zuur dat het boiler sediment oplost. Vervolgens wordt de boiler nagespoeld om het zuur met het sediment te verwijderen. Uw boiler is dan weer een jaar lang veilig én werkt weer optimaal! U slaat dus twee vliegen in één klap.