Zonne energie


Thermische zonne energie

Zonnecollectoren, zonnepanelen en (combi)boilers zijn duurzame systemen om zonlicht en warmte om te zetten in duurzame energie in uw huis of kantoor. In Nederland schijnt de zon voldoende om zonneboilers en zonnepanelen te laten werken. Zonne-energie is oneindig beschikbaar en daarom is zonne-energie duurzaam. Een zonneboiler gebruikt naast  direct zonlicht ook indirect zonlicht. Een zonneboiler is met name geschikt om tapwater (voor) te verwarmen.

Dit levert een energiebesparing op van circa 50% voor het verwarmen van water voor bad, douche en keuken. Tevens kan een zonneboiler het verwarmen van een zwembad ondersteunen of een bijdrage leveren aan een vloerverwarming.

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector, een goed geïsoleerd warmwater opslagvat, een regeling en een pomp. De zonnecollector zet zonne-energie effectief om in warm water.

Laat u adviseren door Sommers Installatietechniek en betrek ons bij uw plannen.

 

Fotovoltaïsche zonne energie

Zonne-energie is in Nederland  zeer rendabel om te zetten in fotovoltaïsche energie of zonnestroom. De zon geeft ons jaarlijks (gemiddeld) 1.000 kWh energie per m².  We kunnen hiervan met fotocellen een groot deel omvormen tot bruikbare electriciteit om direct te consumeren in woningen, industrie, utiliteit, etc. Door het openbare net te gebruiken als buffer kunnen we een (bewuste) overproductie in de zomer overdragen aan het gemeenschappelijk net. In de winter met haar kortere dagen en minder intens zonlicht kunnen we de mindere opbrengst van het zonlichtsysteem opvangen door stroom van het net te halen.

Samen met een partner verzorgen wij deze werkzaamheden.
zonne-energie