Luchtbehandeling


luchtWilt u ook de luchtkwaliteit in uw woning of bedrijfspand verbeteren? Overal waar mensen in gebouwen zijn, kan een luchtbehandelingsinstallatie worden geplaatst voor goede luchtkwaliteit. De installatie zuigt ‘vieze’ lucht af en brengt gezonde buitenlucht in een ruimte. Denk bijvoorbeeld aan het afzuigen van een WC ruimte, keuken of badkamer, maar ook aan de toevoer en afvoer in een warmte terugwin installatie (WTW-installatie) in woningen, bedrijfshallen en restaurants.
Wilt u de lucht in uw leefomgeving frisser, schoner en gezonder maken? Sommers Installatietechniek helpt u graag.

 

Koolmonoxide meten

Koolmonoxide – een sluipmoordenaar

Koolmonoxide is zeer giftig en kan dodelijk zijn. Koolmonoxide kunt u niet ruiken, niet zien en niet proeven. Het is daarom echt een sluipmoordenaar. Jaarlijks vallen er zo’n 15 doden en raken 150 mensen onwel door koolmonoxidevergiftiging. Ieder jaar belanden circa 350 mensen op de eerste hulp doordat zij in aanraking zijn geweest met een te hoge concentratie koolmonoxide.

Hoe werkt koolmonoxide?

Uw organen worden via uw bloed voorzien van zuurstof. Dat hebben zij nodig om te functioneren. Koolmonoxide heeft de eigenschap dat het eerder in het bloed wordt opgenomen dan zuurstof. Wat er dan logischerwijze gebeurt is dat uw vitale organen (hart, hersenen en lever) te weinig zuurstof krijgen aangeleverd en daardoor ‘ophouden met werken’. U merkt dit niet echt. U voelt zich wat onwel, maar legt u de link dan niet met koolmonoxide, dan zult u al snel na de eerste verschijnselen buiten bewustzijn raken. Wanneer u niet tijdig wordt opgemerkt door iemand en u blijft in de ruimte die zich vult met koolmonoxide, dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben.

Hoe en waar ontstaat koolmonoxide?

Koolmonoxide ontstaat bij onvolledige verbranding van koolstofhoudende stoffen, zoals olie, gas en hout. Wanneer er onvoldoende zuurstof in een ruimte is en de verbrandingsgassen van een gastoestel niet goed worden afgevoerd komt koolmonoxide vrij. Het risico op koolmonoxidevergiftiging is het grootst bij oude gaskachels en open geisers. Ook bij nieuw geplaatste gesloten toestellen gebeuren er ongelukken als gevolg van verkeerde plaatsing. Nalatigheid van installateurs of monteurs en/of miscommunicatie tussen eigenaars, huurders en verhuurders zijn dan vaak de oorzaak. In de meeste gevallen gaan eigenaar, huurder en verhuurder er ten onrechte vanuit dat standaard koolmonoxide wordt gemeten – dit is niet het geval.

Koolmonoxidemeting Sommers Installatietechniek heeft jarenlange ervaring in koolmonoxidemetingen. Wij beschikken over de nodige professionele meetapparatuur en maken een volledig rapport op met betrekking tot de aanwezigheid van koolmonoxide inclusief een overzicht van de mogelijke gevaren en mogelijke oplossingen.

 

Luchtbehandelingsinstallatie
Een goed binnenklimaat in huis of op kantoor is zeer belangrijk. U wilt tenslotte altijd frisse lucht in kunnen ademen. Bedompte zuurstof komt uw productiviteit nou eenmaal niet ten goede. Bovendien kan het ten koste gaan van de kwaliteit van machines, meubels en instrumenten. Bij Sommers Installatietechniek onderkennen we het belang van een goede luchtbehandelingsinstallatie. Wij zorgen voor schone lucht door schadelijke stoffen, bacteriën, pollen en geuren met behulp van mechanische ventilatie af te voeren.

Een luchtbehandelingsinstallatie kan zich bij ons beperken tot het mechanisch ventileren van woningen. Maar we hebben ook op maat gemaakte professionele installaties voor de toepassing van warmteterugwinning, reiniging, be- of ontvochtiging en verwarming of koeling van lucht. De toepassingen zijn heel divers: luchtbevochtiging vindt u in bijvoorbeeld drukkerijen en kantoorpanden, luchtontvochtiging in huizen en kantoren en ionisatie-luchtreiniging in cafés,
restaurants en sportscholen. Bij dat laatste zorgt de luchtbehandelingsinstallatie ervoor dat schadelijke bestanddelen in de ruimte direct worden afgebroken.

Energiebesparend en milieubewust bezig zijn
Sommers Installatietechniek plaatste al een luchtbehandelingsinstallatie op menig kantoor- en woongebouw. Het is slechts één van de specialismen waar dit Ledeackerse en later Sint Anthonise familiebedrijf uit 1991 groot mee is geworden. Zonder daarbij ook onpersoonlijk te worden. Sommers Installatietechniek hecht aan een open, rechtstreekse communicatie met zijn klanten. We hebben hart voor onze producten en diensten. Dat beperkt zich niet alleen tot het plaatsen van de luchtbehandelingsinstallatie of airconditioning. Wij geloven in maatschappelijk ondernemen en zijn voortdurend bezig om ideeën te ontwikkelen, die een bijdrage leveren aan energiebesparing en milieubewustzijn.

Onze werkzaamheden
Deze variëren van het mechanisch ventileren van woningen tot ‘tailor made’ installaties voor professionele toepassing met warmteterugwinning, reiniging, be-/ontvochtiging en verwarming of koeling van lucht.

Luchtbevochtiging (drukkerijen, kantoorpanden ed.)
Te droge lucht kan klachten veroorzaken aan luchtwegen en ogen. Bovendien heeft het woon- of werkcomfort eronder te lijden en kan het van invloed zijn op machines, meubels en instrumenten. Luchtbevochtigers brengen de relatieve luchtvochtigheid op een vast gereguleerd niveau.

Luchtontvochtiging (woonhuizen, kantoren, utiliteit ed.)
Een hoge luchtvochtigheidsgraad stimuleert schimmels en ongedierte en is slecht voor de gezondheid. Een luchtontvochtiger filtert, koelt en/of verwarmt de lucht.

Ionisatie-luchtreiniging (cafés, restaurants, sportscholen ed.)
Ionisatie zorgt voor zuivering van de lucht met behulp van positieve waterstof- en negatieve zuurstofionen. Schadelijke bestanddelen (huisstofmijt, virussen, schimmels ed.) worden direct in de ruimte afgebroken of gedeactiveerd.

Warmteterugwinning (WTW)(woonhuizen, kantoren, utiliteit ed.)
Een WTW-unit (energiebesparend ventilatiesysteem) zorgt dat de warmte van een pand niet verloren gaat bij het ventileren, maar wordt ‘teruggewonnen’ om de toegevoerde gefilterde verse buitenlucht te verwarmen.

Ventilatie-installaties(woonhuizen, kleine utiliteit)
Oplossingen voor zowel mechanische ventilatie of gebalanceerde ventilatie, waarbij verse buitenlucht wordt verwarmd.

Complete luchtbehandelingskasten(kantoren/utiliteit)
Voor het filteren, verwarmen en bevochtigen van ventilatielucht met of zonder warmteterugwinning (WTW).

Wilt u een luchtbehandelingsinstallatie van Sommers Installatietechniek?
Onze deskundige medewerkers vertellen u graag meer over de mogelijkheden van de technische installaties die Sommers installatietechniek maakt en plaatst. Als u geïnteresseerd bent, dan kunt u contact opnemen.