Airconditioning


airconditioningZomer. De tijd voor warm weer. Heerlijk als je tijd hebt om erop uit te trekken, vervelend als je in een te hete ruimte moet werken of wonen. Wilt u ook tijdens warme dagen comfortabel binnen kunnen zitten? Dan is airconditioning de oplossing. Met een combi-unit kunt u ook in de winter profiteren van uw airconditioning. Het systeem verwarmt dan de lucht.

Met airconditioning houdt u zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid op een aangenaam niveau. Ook kan de lucht gezuiverd worden door het toepassen van een filtersysteem. Voor advies, verkoop en alle voorkomende werkzaamheden staat Sommers Installatietechniek voor u klaar.
De aiirco´s die wij leveren en plaatsen zijn van het merk Daikin. Wij zijn van mening dat dit merk een bijzonder goede kwaliteit heeft. Daikin geeft dan ook 5 jaar garantie, mits het onderhoud goed wordt uitgevoerd.

Wilt u meer weten of vrijblijvend een gesprek met ons aangaan, laat het ons weten dan nemen wij contact met u op.

 

Airco installatie

Niets is zo fijn dan tijdens een snikhete zomer te kunnen werken, wonen en slapen in heerlijk verkoelde ruimtes. Een goede airco installatie is daarbij een must. Sommers Installatietechniek is hierin gespecialiseerd. We adviseren u bij de keuze van een airco installatie, plaatsen deze en verzorgen daarna ook de service en het onderhoud. Van woonkamers tot industriële gebouwen; de specialisten van ons bedrijf installeren bij u het juiste koelsysteem. Wij zoeken altijd naar de meest compacte, gebruiksvriendelijke en geruisarme oplossing. Bij huizen worden meestal ‘split units’ geplaatst: een airco installatie die bestaat uit een buiten-en een binnenunit waarbij kleinere ruimtes kunnen worden gekoeld, ontvochtigd, geventileerd en desnoods ook verwarmd.

Voor grotere vertrekken als kantoren zijn ‘multi-split units’ aan te bevelen. Daarbij is één buitenunit aangesloten op meerdere binnenunits, die overigens wel afzonderlijk van elkaar te bedienen zijn. In grote bedrijfspanden worden vaak koudwatersystemen toegepast. Ook hierbij worden diverse binnenunits op gang geholpen door één buitenunit. Sommers Installatietechniek levert eveneens een mobiele airco installatie.

Voor een airco installatie gaat u naar Sommers Installatietechniek
Maak een afspraak met een van onze deskundige medewerkers. We bespreken graag al uw wensen en leggen alle bijbehorende mogelijkheden uit. Neem dan snel contact met ons op want voor elke situatie hebben wij een passende airco installatie. Wij zoeken altijd naar de meest compacte, gebruiksvriendelijke en geruisarme oplossing. Naast advies bij de keuze van het juiste systeem, staan wij uiteraard paraat voor installatie, service en onderhoud.

Een echt familiebedrijf
We zijn een echt familiebedrijf dat al bijna 25 jaar bestaat. Bij Sommers Installatietechniek staan kwaliteit, flexibiliteit en een snelle service hoog in het vaandel. We doen wat we beloven en ook nog eens tegen heel aantrekkelijke tarieven. Laat u door ons vrijblijvend informeren over servicecontracten voor jaarlijks onderhoud aan installaties voor koeling, verwarming en ventilatie. We zijn daarnaast op meerdere terreinen actief. Behalve voor airconditioning kunt u bij Sommers Installatietechniek ook terecht voor onder meer dak- en gevelwerk en luchtbehandeling. Bij problemen staat er binnen de kortste keren een monteur bij u voor de deur.

Kleine ruimten (woonkamers, slaapkamers etc.)
Bij woningen wordt veelal gewerkt met zgn. ‘split units’: een buiten- en een binnenunit met koelgas als medium, waarmee relatief kleine ruimten kunnen worden gekoeld, ontvochtigd, geventileerd maar ook verwarmd.

Middelgrote ruimten(kantoren, praktijkruimtes, wachtkamers etc.)
Voor grotere ruimten of het gelijktijdig koelen (of verwarmen) van meerdere vertrekken, zijn ‘multi-split units’ zeer geschikt. Eén buitenunit wordt aangesloten op meerdere binnenunits die afzonderlijk van elkaar regelbaar zijn.

Utiliteit(kantoor-, bedrijfs- en industriële gebouwen)
Voor deze toepassingen wordt doorgaans gebruik gemaakt van koudwatersystemen. Hier fungeert, in plaats van koelgas, het gekoelde water als medium om met één buitenunit meerdere binnenunits te laten functioneren. Deze binnenunits kunnen desgewenst ook ontvochtigen, reinigen en ventileren, en zijn individueel regelbaar.

Mobiele airco
Wij leveren ook mobiele airco-systemen. Deze bestaan doorgaans uit één binnen- en één buitendeel, verbonden door flexibele koelleidingen. Bij sommige typen zijn beide delen geïntegreerd en wordt warme lucht, door middel van een slang, naar buiten geblazen. Deze systemen kunnen ook worden gebruikt om de lucht te ontvochtigen. Het condenswater wordt in een bak opgevangen en naar buiten afgevoerd. Verschillende modellen kunnen ook verwarmen.